Åhlatriaden 24 Augusti 2013

Välkomna till Åhlatriaden 24 Augusti 2013

 

 

Det är viktigt att du läser igenom detta pm innan start så att du har koll på tider och bansträckningar.

 

Klass                 Längd                                            Starttid   Priser            Avgift

 

Motion Dam/Herr  400m simning 2mil cykel 5km löpning    14.00       Utlottas             150kr

Lag  2-3 deltagare  400m simning 2mil cykel 5km löpning    14.00       Utlottas             300kr

 

Vid stort antal startande delas startfältet upp och andra start sker 14.20 detta meddelas i så fall i sekretariatet vid betalning och nummerskrivning.

 

 

In/Utcheckning och betalning:

När du kommer till tävlingen börjar du med att gå till sekretariatet (som ligger bredvid växlingsområdet) där du får ditt startnummer skrivet på ditt ben och din arm efter att du betalat. Eftersom vi skriver numret på er så använder vi inga nummerlappar. Detta görs senast 1h före start (13.00). Sekretariatet öppnar 11.00.

 

Vid incheckning kollas att hjälmen är CE märkt och därmed godkänd, det kollas också så att bromsarna på cykeln fungerar. Incheckning i växlingsområdet senast 13.30.

Vid utcheckning se upp i tävlingsområdet så att ni inte stör andra tävlande.

 

 

Uppvärmning:

Uppvärmning på cykel får ske på tävlingsbanan fram till 13.30. Hjälmtvång gäller även vid uppvärmning på cykeln. Uppvärmning inför löpningen kan ske på löpbanan fram tills 13.30.

Uppvärmning inför simningen kan ske från 13.30.

 

 

Vistelse och förvaring i växlingsområdet:

Endast utrustning som behövs för tävlingen får förvaras i växlingsområdet vid cykeln som t.ex. cykel löparskor mm stora väskor får ej vara i växlingsområdet. Väskor kan lämnas in i sekretariatet med en klisterlapp med startnummer på, vi ansvarar inte för värdesaker.

Endast tävlande inne i växlingsområdet

 

 

Tidtagning och priser

Tidtagning med sluttid och placering. Priser kommer att lottas ut på startnumren på de som fullföljer loppet.

 

 

 

 

 

Simning:

Avprickning sker vid simstart senast 15min före start (13.45). Tänk på att det kan vara kö vid avprickningen så gå ner i god tid. Simbanans sträckning visas på bilden nedanför. Simningen sker på en 200m bana och man simmar då två varv som blir 400m. Valfritt simsätt får användas. Egen badmössa och glasögon får medtagas om så önskas.

 
Omklädning och dusch

Tillgång till dusch och omklädning finns vid campingen.

 

Cykling:

Cykelbansträckningen framgår av bilden nedan. Ut från växlingsområdet svänger man höger mot Simlångsdalen och följer sedan vägen till vändpunkten som är markerad med en kon och där kommer även att stå en flaggvakt. Man följer sedan samma väg tillbaka förbi växlingsområdet bort till andra vändpunkten där det står en kon och en flaggvakt, sedan samma väg tillbaka in i växlingsområdet.

Godkänd cykelhjälm som är CE märkt är obligatoriskt. Hjälmen ska vara knäppt innan du tar din cykel och får inte tas av innan du ställt tillbaka cykeln. Det är inte tillåtet att cykla i växlingsområdet utan av och på stigning sker där asfalten börjar. Rulle åkning är tillåten. Ett varv på cyklingen.

 

 

Löpning:

Går på en grusstig i skogen. Det kommer att vara en varvbana bestående av två varv. Banan kommer att vara snitslad och vätskekontroll finnas efter ca 1km. Denna nås både på vägen ut och tillbaka. Samma bana som föregående år.

 

Vägbeskrivning

 E:6 norrifrån och söderifrån ta avfart halmstad östra, ta väg 25 mot Simlångsdalen. I Simlångsdalen sväng vänster mot Mahult. Passera genom Mahult och följ vägen i ca: 2km följ sedan P-skyltar.

 

Boende

Finns på simlångsgårdens camping.

Tält 80kr per natt.

Husvagn/Husbil med el 120kr per natt, utan el 100kr per natt

Tfn 035-78060

 

Observera

Allt tävlande sker på egen risk och de åligger dig som tävlande att känna till tävlingsbanorna.

Lycka till!!!

Vid frågor kontakta tävlingsledare

Jessica Åhlund

 [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0