Bra att veta inför tävlingsdagen!

Ni som har genomfört en triathlontävling innan vet säkert detta redan,men något nytt kanske man kan komma med:)
Ni som ska tävla för första gången kan få lite tips

När man kommer till tävlingsplatsen:
Se till att vara där i tid så att du hinner kolla var du ska springa ut cykla ut m,m ur växlingsområdet.
Tänk på att du måste betala och anmäla att du kommit i sekretariatet senast en timme före start!!! alltså 13.00 När du gjort detta får du ett startnummer skrivet på armen och benet. Därefter går du bort till växlingsområdet med dina grejer, din cykel blir då kollad så att bromsarna fungerar och så att du har en hjälm med dig för hjälm är obligatoriskt! Sedan går du till den plats där ditt startnummer är och ställer där din cykel, din hjälm, eventuellt om du vill ha en handduk och torka fötterna innan du sätter på dig skorna, dina löpskor och vattenflaska till cyklingen, viktigt att ha detta om det är varmt eftersom att det inte finns vätskestation förrän på löpningen. Sedan när det är 15min kvar till start går man ner och prickar av sig vid simningen.

Simningen:
Viktigt att vara nere vid simningen senast 15min före start(starten är 14.00 alltså 13.45).Där blir man avprickad och kan även då doppa sig i vattnet så man känner hur kallt/varmt det är. Banan på simningen är 200m så det innebär att man simmar två varv för att det ska bli 400m.
Se när man har simmat springer man upp till växlingsområdet.

Växlingen:
När man kommer in i växlingsområdet springer man bort till sin cykel tar på sig hjälmen
INNAN man tar cykel. Man börjar cykla när man kommit ut på asfalten på vägen.

Cyklingen:
Man svänger höger mot simlångsdalen där det finns en vändpunkt man cyklar sedan förbli växlingsområdet och vänder efter sa 5km. När man sedan kommer tillbaka till växlingsområdet hoppar man av cykeln där asfalten tar slut och man behåller hjälmen på ändan tills man ställer ifrån sig cykeln på sin plats.

Löpningen:
Löpbanan kommer att vara snittslad och gå på en bred grusväg. Den är omlagd från förra året. Det kommer även att vara km skyltar så att ni kommer att se hur lånhg ni har sprungit.

Har ni några frågor eller något ni vill tillägga?

//Jessica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0